|
Database Yedekleme ve Yeni siteye ekleme
|
| zargyy |
Mesaj Tarihi 05.07.2008 16:33
|
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 10.10.07
|
Merhaba arkadaşlar,
Başka bir hostingde bulunan sitemi yeni bir hostinge taşımak istiyorum. Bildiğim yol eski hostda db yedeğini alıp, yeni hosta fusion kurup yönetici panelinden yedeğini aldığım database dosyasını import etmekti, fakat bu yolu denememe rağmen başarılı olamadım. db import ettikten sonra site bir daha açılmadı.
Bana önerebileceğiniz başka bir yöntem ve ya yaptığım yöntemde bir yanlış yaptıysam nasıl yapabileceğimi belirtirseniz çok sevinirim.
Acil olarak hostumu taşımam lazım.
Şimdiden teşekkürler. |
| |
|
|
| mert25 |
Mesaj Tarihi 05.07.2008 17:03
|

Saygın Üye

Katılım Tarihi: 16.06.07
|
Ben aşağıdaki yolla bir kaç kez taşıdım ve hiç bir sorun yaşamadım.
Bikeoosh yazdı:
Eğer aa.com dan bb.com a taşıyacaksan;
"aa.com" dan veritabanı yedeğini al.
(Sistem Yönetimi/Veritabanı Yedekleme...)
FTP programından "aa.com" a gir.Tüm dosyaları bilgisayarında boş bir klasöre indir.Sonra Orjinal PHP-Fusion dan
1."setup.php" yi dosyalarının içine(News.php'nin bulunduğu yere) at.
2."config.php"(indirdiğin) yi not defterinde aç. İçini tamamen boşalt.
3."themes" klasörünün içine orjinal PHP-Fusion Dosyasının "themes" klasöründen çıkan "Similitude06" temasını, themes klasörüne kopyala.
FTP programından bu dosyaları "bb.com" a gönder.
Daha sonra "bb.com" a gir.Siteyi yükle.Setup.php yi sil.Veritabanından aldığın yedeği bu siteye yükle.
Sonra "Similitude06" temasını kaldırabilirsin.
İŞTE BU KADAAAR!!!
Yalnız CHMOD değişikliklerini yazmadım onları yaparsın artık...
Kolay Gelsin...
http://www.phpfus...post_57200 |
| |
|
|
| zargyy |
Mesaj Tarihi 05.07.2008 23:00
|
Acemi Üye

|
hocam verdiğin cevap icin teşekkür ederim, dediklerini uyguladım fakat kurulum esnasında aşağıdaki hatayı alıyorum.
http://www.sivaskangaleymir.com/news.php |
| |
|
|
| zargyy |
Mesaj Tarihi 06.07.2008 11:24
|
Acemi Üye

|
arkadaşlar koskoca forumda yokmu yardımcı olacak !!!
Resmi destek sitesi ama 2 gündür cevap alamıyorum ! |
| |
|
|
| KoLGe |
Mesaj Tarihi 06.07.2008 12:16
|

Üye

Katılım Tarihi: 26.12.06
|
Merhaba.
Bir muddet önce ben de sitemi taşıdım ve çok zorluklarla karşılaştım. Ben şöyle yaptım:
1. DataBase backup-i .sql uzantılı şekilde aldım eski siteden. Tabloları bir-bir manual import ede bilmek için. phpMyadmine girip import etdim her tabloyu ayrı-ayrılıkta.
2. FTP-den dosyaları olduğu gibi atdım siteye.
Dikkat edeceğin şey config.php dosyası içində ayarların doğru olmasıdır. Yani eski sitede database ismi"test" ise backup-i olduğu gibi yüklemişsen ve yeni sitede database ismi "yenitest" ise o zaman sorun yaşayacaksın tabi.
eski sitedeki config.php ile yeni sitekedi aynı ise ayaraların da 100-de 100 aynı olmaıs gereklidir.
Kod<?php
// database settings
$db_host="localhost";
$db_user="kullanıcı adı-1";
$db_pass="kullanıcı şifre-1";
$db_name="DB adl";
$db_prefix="fusion_";
define("DB_PREFIX", "fusion_");
?>
Fİkirlerimi ne kadar anlata bildim bilmiyorum. İşin püf noktası dikkatli olmaktır. Ve tabii sabırlı olmaktır.
Forum koskocadır ama cevap gelinceye kadar sabr etmeniz gerekir degerli arkadaş.
Düzenleyen KoLGe Düzenleme Tarihi: 06.07.2008 12:20
Konuşmamışdan önce "Ne söyleyeyim?" diye düşünmek, söyledikten sonra "niçin söyledim" diye düşünmekden daha iyidir... |
| |
|
|
| zargyy |
Mesaj Tarihi 07.07.2008 00:27
|
Acemi Üye

|
Kolge hocam öncelikle cevabın için teşekkür ederim.
Benim sorunum db import ederken değil siteyi kurmaya çalışırken oluştu.
Yani;
a.com sitesindeki ftp dosyalarını b.com hostingine attım, atarken de orjinal setup.php dosyasını ve yeni oluşturduğum içi boş olan config.php dosyasını da attım. Kurulumda yapılması gereken herşeyi yaptım (dosya yazma hakları vs). Admin bilgilerini de girdikten sonra, setup.php dosyasını da sildim, siteyi açmaya çalıştığımda bu hatayı aldım.
Aslında benim tam olarak istediğim eski üyelerim, yani site içeriği pek de önemli değil, yavaş yavaş onlarla uğraşırım ama ben üyelerimi kaybetmek istemiyorum. Sırf buna özel bir çözümünüz olursa benim için o da çok değerli olur.
Tekrar teşekkür ediyorum. |
| |
|
|
| antiseptic |
Mesaj Tarihi 07.07.2008 02:27
|

Üye

Katılım Tarihi: 26.03.07
|
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'themes/tema adı yazmalı ama boş/theme.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php' in /home/sivarcom/domains/sivaskangaleymir.com/public_html/subheader.php on line 14
yukarıda yazdığım gibi settings tablona bak bakalım local ve tema isimleri doğru yazılı mı? |
| |
|
|
| KoLGe |
Mesaj Tarihi 07.07.2008 11:07
|

Üye

Katılım Tarihi: 26.12.06
|
Bir şey degil.
Eger siteni 0-dan kuruyor isen. V6 -da default tema adı Similitude06 FTP-de theme klasoru içinde bu adda bir klasor varmı? Eger yoksa o zaman her FTP-de olan baska bir tema klasor ismini Similitude06 ile degistir. Refresh et.
Konuşmamışdan önce "Ne söyleyeyim?" diye düşünmek, söyledikten sonra "niçin söyledim" diye düşünmekden daha iyidir... |
| |
|
|
| zargyy |
Mesaj Tarihi 08.07.2008 08:33
|
Acemi Üye

|
Arkadaşlar teşekkür ediyorum hepinize.
Sorun temadan kaynaklanmıyor, çünkü aynı şekilde yeniden kaldırıp kurdum bu sefer sorunsuz çalıştı.
DB import ettim ve herşey eski haline geldi.
Şu andaki tek sorun yönetim panelinde mail yollama ile ilgili kısımda. Site üzerinden mail atamıyorum, smtp ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor, yardımcı olabilirmisiniz ? |
| |
|