07.09.2008 17:47
Ücretsiz Üyelik
Ana Menü
Pardus... Özgürlük İçin...

Özgürlükİçin OOXML'e karşı!

Türkçe Konuş

Bize Destek Olabilmek İçin

Aşağıdaki kodu sitenize blok olarak ekleyebilirsiniz...

Başlığı Görüntüle
 Başlığı Yazdır
Seo Optimizasyonu
manavgat
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13.01.2008 14:53
Kullanıcı Avatarı

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 28.02.07

Phpfusion Seo optimizasyonunu yapan var mı? Daha önce pHéR-d forumda bahsetmişti fakat aramalarımda bulamadım.

www.talipayan.com
partytime
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13.01.2008 15:01
Üye

Katılım Tarihi: 08.12.07

SadGrinAngryWink

SoulSmasher
#3 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13.01.2008 17:31
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 05.01.06

seo nedir diye aratın bu sitede mesajım var onu okuyun.
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil Smile

Tercümelerimi Ve Kodlamalarımı Çalıp İsimlerini Silenler Size Sesleniyorum:
Gölgem Olmaktan Öteye Gidemeyeceksiniz!!

partytime
#4 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13.01.2008 19:12
Üye

ben seoyu yaptım kardeşim ama yöneticiler paylaşmıyorlar,ben de düşünmüyorum çok uğraştırdı çünkü beni

seo değil rewrite links ; )

SoulSmasher
#5 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13.01.2008 19:56
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

seo eşit değildir (www.site.com/forum-baslik-ismi-numarasi.html). sadece bir kısmıdır. onda biri bile değil. benim makale gibi yazdığım yazıda detaylıca anlatmıştım..
emir_baba arkadaşımız da anlattıklarımı uygulayarak sonucu aldı ve hayretler içindeydi başlıktan söylediği üzere...

php fusiondan seonun %90ı arkadaşlar
Soruları lütfen düzgün bir Türkçe ile sorun, burası anlık çevrimiçi sohbet ortamı değil Smile

sant9
#6 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20.01.2008 20:55
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 14.10.07

ah su seo olayını bı yapabılsek varya adamlr benım sıteden alıntı yapıyorlar wbulletıne eklıyorlar google aratınca dıger krıterlerde benden asagıda olmalarına ragmen benım naslıgımla googlede 1 sayfada çıkarlarken ben ta 2 de 3 3de cıkıyorum oda www.siteadı.com/news_cats.php?cat_id=017 diye tabı bu lınke tıklayan adam butun haberlerle karsılasınca istedıgıne ulasamıyor ve terk ediyor...

www.warezdown.org
partytime
#7 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20.01.2008 21:29
Üye

sant9 yazdı:
ah su seo olayını bı yapabılsek varya adamlr benım sıteden alıntı yapıyorlar wbulletıne eklıyorlar google aratınca dıger krıterlerde benden asagıda olmalarına ragmen benım naslıgımla googlede 1 sayfada çıkarlarken ben ta 2 de 3 3de cıkıyorum oda www.siteadı.com/news_cats.php?cat_id=017 diye tabı bu lınke tıklayan adam butun haberlerle karsılasınca istedıgıne ulasamıyor ve terk ediyor...

seo rewrite ile ilgili makaleleri oku biraz beceri ile link olayını çözebilirsin,ben 1 ayda çözdüm o ayrı Wink

SoulSmasher
#8 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20.01.2008 22:14
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

yok ben burada aylardır boşuna dil döküyorum..

o zaman arkadaşlar mantığınıza göre sadece anahtar kelimelerden oluşan adres çubuğu olan, ama içi boş içerik olan bir sürü sayfa dolardı. ve de hepsi 1. sıralarda olurdu.. oldu mu? hayır.. bir de bu açıdan bakın..

başlık çubuğunda "içerikadı.html" vs diye görünmeyen, php sorgusu olan sayfaları google 2004 de okuyabildiğini açıkladı. benim burada beli 10 sefer anlattığımı geçtim, bir üstteki mesajım bile okunmuyor, hadi bunu da geçtim, google ın 4 sene önce bas bas bağırarak bu tartışmaya dur dediği bu hadise halen 4 senedir hala bu anlaşılmadıysa ben artık başka bir şey demiyorum...

şimdi diyeceksiniz hiç mi önemi yok?
hayır var tabi ki de , ama arama motorlarında sizi %3 ile %5 arasından daha öteye çıkartamaz..

seo nedir önce onu öğrenin arkadaşlar
seo adına yapılmış akla gelebilecek her şeyin neredeyse %97 si sitede var
hepsi de forumda var arama yapınca..
seo adına çoğunuzun da hatası var sitelerinizde.. burada arama yapıp "adres çubuğu optimizasyonu"ndan önce onları düzeltin..
sadece adres çubuğu optimizasyonu ile googleda 1. sırada olamazsınız.

şu başlığa da mutlaka bakın derim..
http://www.phpfus...ad_id=5495

partytime
#9 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20.01.2008 22:28
Üye

SoulSmasher,sana katılmadığım bazı noktalar var;Nedir dersen:

*Hit alma açısından önemli:

Sebep: Google yada başka bir arama motorundan aranan herhangi bir kelime ile(araba fiyatları diyelim) çıkan sonuçlar arasında sence ziyaretçi

atıyorum: com/catinfo.asp?cid=248

com/araba_fiyatları

hangisine öncelik verir? açıklamanın altındaki hangi link onun ilgisini daha çok çeker?

he backlinklerin çok fazladır googleda 1.sayfadasındır o ayrı mesele,yada bir seo şirketini her ay para bayılıp optimizasyon desteği alıyorsan o da ayrı mesele..bu iki durumda uzantı /dgdfd56465_fghfhffhfh da olsa sorun değil

ama normal bir site yada yeni açılan bir site için seonun o küçük bir parçası dediğin rewrite links olayı büyük önem taşır ziyaretçi çekmesi bakımından

benim fikrim budur

kolay gelsin Smile

sant9
#10 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 21.01.2008 00:09
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 14.10.07

benım demek istedıgım sadece hit açısından deıl yanı dedıgım gibi benım sıteme googleden adam bu sekılde
www.siteadı.com/news_cats.php?cat_id=017
gelıyor ve o haber kategorısındekı butun haberlerın içinden aradıgı seyı bulmaya çalısıyor ama atıyorum dıyelım googleden messengerı arıyor ve benım sıteme gelıyor dırek messengerın oldugu habere ulasması için ne yapmalıyız

www.warezdown.org
SoulSmasher
#11 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 21.01.2008 02:04
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

@partytime & sant9 - dediğimi anlamamışsınız halen.. peki diğer modifikasyonların hiç mi önemli yok Wink
en basitinden..
google arama sonuçlarında en yukarda büyük büyük yazan link tıklanan link başlıktaki yazıdır (dinamik başlık eklentisi oradaki içeriği yazdırır), sonra ise meta keywords ve descriptionlar auygun kelime varsa ora, yoksa da sayfadsa o kelime ile ilgili bulunan içerik yazar ve tıklarsınız.link en altındadır... içeriğin özgün olması da önemlidir. misal 1000 üyesi olan, seo ile ilgili hemen eher şeyi yapan, ama sadece içerisinde boş muhabbet yada copy/paste olan içerik olan bir site asla üst sıralara çıkamaz....
umarım bu son yazdığım da bir şeyler katmıştır kafanıza

partytime
#12 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 21.01.2008 09:37
Üye

SoulSmasher yazdı:
@partytime & sant9 - dediğimi anlamamışsınız halen.. peki diğer modifikasyonların hiç mi önemli yok Wink
en basitinden..
google arama sonuçlarında en yukarda büyük büyük yazan link tıklanan link başlıktaki yazıdır (dinamik başlık eklentisi oradaki içeriği yazdırır), sonra ise meta keywords ve descriptionlar auygun kelime varsa ora, yoksa da sayfadsa o kelime ile ilgili bulunan içerik yazar ve tıklarsınız.link en altındadır... içeriğin özgün olması da önemlidir. misal 1000 üyesi olan, seo ile ilgili hemen eher şeyi yapan, ama sadece içerisinde boş muhabbet yada copy/paste olan içerik olan bir site asla üst sıralara çıkamaz....
umarım bu son yazdığım da bir şeyler katmıştır kafanıza

benim kafam sağlam,bu konuda bilgiye ihtiyacım yok,seviyeni bozma kardeşim..sen kafana birşeyler kat seo konusunda

ayrıca seoyu ben yapamadım demedim,yaptım dedim ne anlatacaksan yapamayanlara anlat

yaşadığım tecrübeye dayanarak burada fikrimi paylaştım,seninle aynı görüşte olmam gerekmiyor..metatagları,resime ad verilmesini,içeriğin dolgun ve özgün olmasını,dinamik modu,kelime kasılmamasını bu tarz şeyleri 5 yaşındaki çocuk da biliyor

bu son cevabımdı başlığa

SoulSmasher
#13 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 21.01.2008 17:05
Kullanıcı Avatarı

Super Yönetici

ben kafanız bozuk demedim benzeri bir şey de ima etmedim.. bir şey katmak demek bilgiye bilgi eklemek demektir.. mesajdan nasıl öyle bir yagıya vardınız anlamadım... ben buraya geldiğimden beri de seviyemin farkındayım

seo da ne demek biliyorum. bilgimden şşüpheleniyorsanız: r10 vs sitedeki kulaktan dolma bilgilerle değil, google seo algılayıcı/geliştiricisi matt cutt ın blogundaki hemen her mesajı okudum. boş bilgilerle konuşmuyorum burada

ayrıca seoyu ben yapamadım demedim,yaptım dedim

halen seo diyorsunuz burada söz konusu olan seo değil bir parçası olan adres çubuğu modifikasyonu. seo bir bütündür.

bu tarz şeyleri 5 yaşındaki çocuk da biliyor

forumda arama yaparsanız anlarsınız, bunları bilmeyen onlarca insan var

aynı şeyden bahsetmemize rağmen aynı dilden konuşamadığımızdan , ve de bu sebepten başkaları da bu başlığı okuduklarında kafaları karışmasın diye üstüne basa basa değişiniyorum.

başlığı da daha uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. yukarda verdiğim linkte barzo gerekli açıklamayı yapmıştı zaten

BaRzO yazdı:
seo seklinde anilan url lerin html yapilmasi ile ilgili yazdigimiz kodu paylaşmadık 1 seneyi gecti neredeyse bunun en buyuk sebebi surekli negatif enerji aldigimiz insanlardir. onlar kendilerinin daha iyi seyler yaptıklarını bizlerin emekleri uzerinden kendilerine rant saglamaya calistiklari icin ( aslında bunu baya iyi yapıyorlar ) paylaşmıyoruz aslında az kodlamadan anlayan herkes bunu yazabilir ama suan icin bunu paylasmayı dusunmuyorum belki ileride paylaşabiliriz ama suanda dusunmuyoruz...
Bu da bizim farkımız olsun Cool

Düzenleyen SoulSmasher Düzenleme Tarihi: 21.01.2008 17:12

Atlanilacak Forum: